Motor onderdelen

Sleutelen aan je motorfiets

Motorrijden is een prachtige hobby, een passie waar veel mensen ontzettend veel plezier aan beleven. We beleven het motor rijden allemaal op onze eigen manier. Van tour rijder tot sportieve rijder, van stadsverkeer tot aan verre trips op onbegaanbare paden en van solist tot aan de rijder in groeps- of clubverband.

Zelf sleutelen aan je motorfiets geeft veel voldoening. Voor de mensen die voor kleine of grote reparaties niet naar een motorzaak willen gaan is het thuis sleutelen heel aantrekkelijk. Om dit goed te doen is het belangrijk om jezelf goed te informeren en zorg voor goed en passend gereedschap. Voor sommige klussen is een reparatie handboek handig. Een paar rechterhanden wil ook helpen.

Je kunt globaal 2 richtingen onderscheiden. Als eerste heb je het monteren van accessoires op je motor, vervolgens hebben we het vervangen van de slijtage onderdelen. En voor de mensen die nog een tandje verder gaan het meer technische werk, het repareren van je motorfiets.

Voor alle richtingen is het verstandig om te kiezen voor accessoires en motor onderdelen van goede kwaliteit. Wij leveren alleen onderdelen en accessoires van goede kwaliteit. Wij staan achter de spullen die wij leveren en zorgen voor een goede service en indien nodig voor vervanging onder garantie. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Bunkerparts motor onderdelen
Bunkerparts motor onderdelen

Veel zelf uitgevoerde klussen

Kettingset vervangen

Het zelf vervangen van de kettingset is prima te doen. Zoek bij ons of bij een van onze collega’s een kettingset uit van goede kwaliteit. Vaak kun je kiezen uit meerdere merken en kun je ook nog kiezen voor een afwijkende overbrenging.

Zorg ervoor dat je de motor veilig met het wiel van de grond kunt plaatsen en kijk van te voeren welke maat doppen of sleutels je nodig hebt om de moeren van het wiel en van de tandwielen los te kunnen draaien. Zorg er ook voor dat je de beschikking hebt over een passende kettingtool voor het klinken van de ketting. Een goede momentsleutel voor het weer vastzetten van de moeren en een kleine slijptol voor het doorslijpen van de oude ketting zijn ook erg handig.

Vervangen van remblokken

De staat van de remblokken is natuurlijk erg belangrijk voor de veiligheid, net als heel veel ander onderdelen aan je motor. Zorg ervoor dat je de remblokken op tijd vervangt! Bij veel motorrijders verslijten de remblokken veel sneller als bij een auto. Je moet er altijd op kunnen vertrouwen dat je remblokken hun taak uit kunnen voeren. Controleer de dikte van de remblokken regelmatig.

In remblokken is erg veel keuze in merken en samenstellingen (compounds). Dit gaat van Off-road, via straatgebruik naar remblokken voor gebruik op het circuit. De meest gebruikte en bekende merken zijn; SBS, Brembo, Carbone Lorraine, Ferodo, DP Brakes en TRW Lucas.

Wij leveren eigenlijk vrijwel alle merken en zeker alle compounds, je kunt je keuze op onze website maken voor jouw motor. Zie je echter door de bomen (de vele merken en compounds) het bos niet meer helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze!